Rörmokare

Rörmokare är ansvariga för installation och reparation av rörsystem i hus. De arbetar med allt från vatten- och avloppsrör till centralvärme- och kylsystem. De måste ha god kunskap om rörsystem och hur de fungerar för att kunna utföra sitt arbete på ett korrekt sätt. Rörmokare är ofta anställda av rörfirmor eller byggbolag men det finns även rörmokare som arbetar på egen hand.

Jag är inte så gammal och bor fortfarande hemma hos mina föräldrar ute på Blidö och för några veckor sedan hade vi problem med rören och då fick vi hjälp. Han som hjälpte till med det här jobbet fick mig att bli intresserad av att utbilda mig till detta och jag är glad att han kom hit för jag har haft så svårt att bestämma mig för vad jag ska bli. Sedan har jag inte världens bästa läshuvud så ett jobb som är mer praktiskt passar mig bra och även en utbildning som inte kräver att man går på universitet.

Hur som helst, det var ett rör som hade gått sönder och det är inte så konstigt för de flesta hus har ju rör som antingen går till vatten eller avlopp. Ibland kan det hända att man har båda i samma hus, men oftast finns det två olika system. Jag vet att det finns en hel del olika typer av rör också, men jag vet inte precis hur många det är eller vad de heter. Det finns nog någon som kan lära mig det på den utbildning jag tänker gå. Jag har funderat länge och hårt på vad jag ska bli när jag blir stor och det är inte alltid så lätt. Det finns ju en hel del olika yrken att välja mellan och det är svårt att veta vilket som passar en bäst. Men nu vet jag att jag ska bli rörmokare!