Catering och restaurang

Hejsan svejsan alla läsare idag ska vi prata lite restaurang och catering, det är grejer som jag verkligen tycker om. Anledningen till att jag vill prata om det här är för att jag var på kalas häromdagen och det var en del med maten som jag just reflekterade över och funderade ifall det inte fanns några bättre lösningar än den som just det här kalaset hade. Det var en vän till mig som fyllde år och hon hade bjudit över lite vänner på kalas. Jag tycker väldigt mycket om kalas, det är ett tillfälle där man får träffa människor som man kanske inte träffar varje dag. Men från det att jag kom dit tills att jag gick hem så var personen som fyllde år upptagen i köket hela tiden, det gick knappt att få någon ordentlig kontakt och på promenaden hem så funderade jag väldigt länge på varför man beslutar sig för att laga en middag på sitt egna kalas. Min första tanke är ju att man vill spendera tid med sina vänner och inte behöva stå i köket, men ändå så är det där man hamnar om man beslutar sig för att bjuda på käk. 

Sen kom jag och tänka lite på catering, varför inte köpa mat från en restaurang som kommer och hjälper till? Det bör ses som en väldigt rimlig lösning på problemet, sen kanske det kostar lite mer men man fyller ju bara år en gång om året så då kanske man kan unna sig lite. Jag hade verkligen inte velat spendera min födelsedag genom att stå i köket hela tiden medans mina vänner umgicks, självfallet hade jag velat vara med dom istället. En annan tanke som slog mig utöver catering är att man går och tar en middag på en restaurang istället, det är absolut ett bra alternativ!